NEWSLETTER Contacte COVID
X
ÀREA PERSONAL

Director titular i artístic

ALEXANDER LIEBREICH, director

Director artístic i director principal, Orquestra Simfònica de la Ràdio de Praga

Director principal, Orquestra de València

Director artístic, Festival Richard Strauss  

Nomenat director titular i artístic de l’Orquestra de València des de la temporada 21/22 fins a la temporada 25/26. Alexander Liebreich és director principal i director artístic de l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Praga des de setembre del 2018.    

També va assumir el càrrec de director artístic del Festival Richard Strauss a Garmisch- Partenkirchen el 2018, cosa que el va conduir a ser elegit director de la Richard-Strauss-Society, seguint a Wolfgang Sawallisch i Brigitte Fassbaender en aquesta posició.  

Va ocupar el càrrec de director artístic i director principal de l’Orquestra de Cambra de Munic del 2006 al 2016 i el de director principal i director artístic de l’Orquestra Simfònica Nacional de la Ràdio Polonesa des del 2012 al 2019.  

El seu primer CD col·laboratiu, amb obres de Joseph Haydn i Isang Yun, es va llançar amb gran aclamació de la crítica al gener del 2008. El llançament del “Rèquiem” de Tigran Mansurian, amb RIAS Kammerchor editat per ECM Classics, va rebre nominacions per als premis Grammy 2018 i el premi ICMA 2018 en la categoria de “música contemporània”.  

Com a director convidat, Alexander ha dirigit moltes de les més prestigioses orquestres, com ara la Concertgebouw, l’Orquestra Simfònica de la BBC, la Radio Symphony Orchestra Berlin, l’Orquestra Sinfônica do Estado de São Paulo, l’Orquestra Simfònica de Sant Petersburg, Yomiuri Orquestra Simfònica de Nippon, Orquestra Simfònica d’NHK i l’orquestra del Tonhalle Zürich.  

Entre els seus compromisos recents i futurs s’inclouen el debut amb l’Orquestra Filharmònica del Japó, l’Orquestra Simfònica de Singapur, BBC Scottish Symphony Orchestra, Taipei Symphony Orchestra, Orquestra Simfònica de Galícia, OBC-Barcelona, la Mahler Chamber Orchestra, Orquestra Simfònica de Castella i Lleó o la Kyoto Symphony Orchestra.  

A més de la seua activitat concertística i operística, Liebreich s’ha forjat una gran reputació creant projectes innovadors. El 2011 es va convertir en el primer director artístic europeu del Tongyeong International Music Festival de Corea del Sud, un dels festivals més importants d’Àsia. Amb l’objectiu de promoure trobades interculturals, va implementar el Programa de Residències Est-Oest”, convidant artistes com Heiner Goebbels, Unsuk Chin, Martin Grubinger, Toshio Hosokawa o Beat Furrer.  

El 2016 el Ministeri d’Educació, Cultura, Ciència i Art de Baviera li va concedir el premi “Bavarian Culture Prize Special Award”. Nascut a Regensburg, va estudiar a la Hochschule für Musik und Theater de Munic i al Mozarteum de Salzburg i bona part de la seua experiència inicial la va aconseguir al costat de Michael Gielen and Nikolaus Harnoncourt, destacant també la forta influència que va tindre sobre ell el seu mentor Claudio Abbado, que el va convidar a unir-se a ell com a assistent en produccions del Festival de Salzburg amb la Berlin Philharmonic Orchestra i a Bolzano amb The Gustav-Mahler-Jugend Orchestra.