NEWSLETTER Contacte COVID
ÀREA PERSONAL

There is no slider selected or the slider was deleted.

DIRECTOR PRINCIPAL INVITAT

ÁLVARO ALBIACH 

L’obtenció del Gran Premi del Jurat i del Premi del Públic en el Concurs Internacional de Besançon el 1999 va suposar el punt de partida de la ca- rrera d’Álvaro Albiach. Des de llavors ha desenvolupat una intensa activitat amb invitacions d’orquestres com la Wiener Kammerorchester, NDR Radio Philhar- monie de Hannover, Würtembergische Philharmonie, Staatskapelle Halle, Trondheim Symphony, Or- chestre d’Auvergne, Nacional de Lió, o Filharmònica de Bo- gotà, així com de les principals orquestres espanyoles (ONE, ORTVE, simfòniques de Galícia, Barcelona, Comunitat Valen- ciana, Orquestra de València, JONDE, etc.).

Entre el 2012 i el 2021 ha sigut director titular i artístic de l’Orquestra d’Extremadura. Amb esta orquestra ha desenvolupat una intensa activitat concertística  i de projecció de l’agrupació, reconeguda per públic i premsa, i de la qual cal destacar les funcions d’òpera en el Festival de Mèrida, els concerts a l’Auditori Nacional de Música, així com el primer enregistrament de l’orquestra per a SONY Classical dedicada a l’obra de José Zárate.

Compagina el concert amb una presència important en el camp de l’òpera, i ha treballat en teatres com el Real de Madrid, Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Festival Rossini de Pesaro, Teatre Comunale de Bologna, Schleswig Holstein Festival, festivals de Granada i Peralada, Teatre Campoamor d’Oviedo, o de la Zarzuela, entre d’altres. També cal esmentar les seues col·laboracions amb el Ballet Nacional d’Espanya a Madrid i en Les Arts.