NEWSLETTER Contacte COVID
X
ÀREA PERSONAL

There is no slider selected or the slider was deleted.

DIRECTOR PRINCIPAL INVITAT

ÁLVARO ALBIACH 

L’obtenció del Gran Premi del Jurat i del Premi del Públic en el Concurs Internacional de Besançon el 1999 va suposar el punt de partida de la carrera d’Álvaro Albiach. Des de llavors ha desenvolupat una intensa activitat amb invitacions d’orquestres com la Wiener Kammerorchester, NDR Radio Philharmonie de Hannover, Würtembergische Philharmonie, Staatskapelle Halle, Trondheim Symphony, Orchestre d’Auvergne, Nacional de Lió, o Filharmònica de Bogotà, així com de les principals orquestres espanyoles (ONE, ORTVE, simfòniques de Galícia, Barcelona, Comunitat Valenciana, Orquestra de València, JONDE, etc.).

Entre el 2012 i el 2021 ha sigut director titular i artístic de l’Orquestra d’Extremadura. Amb esta orquestra ha desenvolupat una intensa activitat concertística  i de projecció de l’agrupació, reconeguda per públic i premsa, i de la qual cal destacar les funcions d’òpera en el Festival de Mèrida, els concerts a l’Auditori Nacional de Música, així com el primer enregistrament de l’orquestra per a SONY Classical dedicada a l’obra de José Zárate.

Compagina el concert amb una presència important en el camp de l’òpera, i ha treballat en teatres com el Real de Madrid, Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Festival Rossini de Pesaro, Teatre Comunale de Bologna, Schleswig Holstein Festival, festivals de Granada i Peralada, Teatre Campoamor d’Oviedo, o de la Zarzuela, entre d’altres. També cal esmentar les seues col·laboracions amb el Ballet Nacional d’Espanya a Madrid i en Les Arts.